-->

Android Cihaz Hız Sorunu - Çözüldü 100%


Her gün telefonumuzu muhakkak kullanıyoruz ve yaptığımız bütün işlemler bir süre sonra telefonumuzu yavaşlatmaya başlıyor. Bizde ne yapıyoruz hemen en kısa çözümü arayarak uygulama yüklüyoruz ancak bu yaptığımız işlem zaten ağır olan bir telefonu daha da yavaşlatıyor. Peki ya ne yapmalıyız uygulama en kısa çözüm. Tabi ki bilmeyenler için en hızlı ve en güvenilir yol uygulamalar ancak mümkün olduğunca uygulama bile indirirseniz dikkatli bir şekilde indirin. 

Eğer ben uygulamada yüklemeden bu sorunu çözmek istiyorsanız benim kendi telefonumda test ettiğim ve hiç bir sorun olmadığı bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ben telefonumda denedim hiç bir sorun yaşamadım ve hız artışı aşırı derece oldu yani işime yaradı tabi her telefon aynı derecede hız artışı yapar mı bilemem. O yüzden söyledikleri yapmadan önce telefonunuzdaki verileri muhakkak yedek alın yoksa sorumluluk kabul etmiyorum.

Şimdi gelelim nasıl hızlandıracağız ilk olarak hafıza kartı kullanıyorsak resimlerimi kontrol edelim imkanımız var ise bilgisayarımıza veya herhangi bir depolama aracına depolayalım eğer depolama gibi bir şansınız yok ise beğenmediğiniz bütün resimleri siliniz. Daha sonra videoları da aynı şekilde yapınız. Bunlar size aşırı derece hız kaybı yaşatır neden diye sorarsanız telefonunuz cache sistemi denen Türkçe adı ile önbellek denen bu sistemi devreye sokar ve siz resimlerinizi veya videolarınızı daha hızlı açabilmeniz için önbellek yapar bu bilgisayarımızdaki tarayıcının internet sitesini hızlı açmasındaki gibidir. Daha sonra ayarlamaya devam ediyoruz hafıza kartınızda veya bütün müziklerinizi bir gözden geçiriniz dinlemediklerinizi mutlaka siliniz ve 10 Megabayt üzerinde mümkünse müzik bulundurmayın müzik çalar'lar bu müzikleri açmak için daha fazla işlem yaparlar ve yavaşlamaya sebep olur. Daha sonra hafıza kartımızda bulunan gereksiz veya kullanmadığım geri kalan her şeyi siliniz.

Şimdi diyeceksiniz bunlar bilinen şeyler ancak bu bilinen şeylerin haricinde daha önemli yerler de var gelelim şimdi onlara. Telefonumuzun normal hafıza deposunu açalım yani sdcard yada dosyalarım menüsü altında olan sayfadır.Orada bir takım klasör göreceksiniz Android, cache, Picture, Download gibi bir sürü gereksiz klasör vardır. cache klasörünü az önce anlattığımdaki gibi gereksiz olduğu için silebilirsiniz zaten belli bir süre sonra tekrar olacak bir dosyadır. Resimlerinizi indirdiklerinizi videolarınızı hepsini silin veya bir yerde depolayın. Telefonunuzda bulunan bir uygulamanın klasörü var ise onuda silebilirsiniz tabi bu uygulama internetten bir dosya indirip kullanmıyorsa örnek olarak indirdiğimiz yeni müzik çalar uygulaması internete gerek duymaz bu yüzden belli zaman aralıklarında bu müzik uygulamasının oluşturduğu klasörü silebilirsiniz. Bunun hiç bir zararı yoktur kendim denedim. Bu klasör içinde bulduğunuz gereksiz olduğunu düşündüğünüz klasörleri silebilirsiniz. Asla ve asla Android isimli klasöre hiç bir şekilde dokunmayın yoksa sisteme kalıcı zararlar verebilirsiniz.

Bunları yaptıktan sonra ana sayfaya gelin telefonunuz ilk başta kasılabilir bu normaldir bunu çözmek için telefonun tuş kilidi tuşundan yeniden başlatmanız gerekiyor. Ben bu şekilde telefonumu hızlandırdım eğer hala bu işlemin yeterli olmadığını düşünüyorsanız Google Play'de bulunan Clean Master uygulamasını yükleyerek gereksiz dosyaları bu şekilde silebilirsiniz.

Not: Burada yazılan tüm yazı sitemiz tarafından denenmiş olup hiç bir şekilde cihaz zarar görmemiştir. Telefon'da gözle görülür bir şekilde hız artışı yaşanmıştır. Bu yazıda anlatılanlar Samsung Galaxy S3 Mini cihazında test edilmiştir.

Benzer Konular

2 yorum:

  1. Güzel bir makale. Yararlı teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Evet bende S4 mini telefonumda denedim anlattıklarınız teşekkür ederim gözle görülür bi hızlanma var.

    YanıtlaSil