-->

MSI 990 FXA-GD80 İncelemesi


Bu yazımızda sizlere MSI ın Amd kullanıcılarına sunduğu üst seviye bir ana kartı inceleyeceğiz.  MSI 990 FXA-GD80 kod isimli ana kart bizlere AMD işlemci teknolojisi ile birlikte geliyor ve Amd nin üst seviye işlemci serisi olan FX serisi ile uyumlu bir yapıya sahip. İlk olarak değinmemiz gereken 990FXA-GD80 in AM3+ soket yapısı bulunuyor bu ana kartı seçerken işlemcinizin soket yapısını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Zengin arka panel portları ile dikkat çeken ana kartımız bizlere arka panelde 2 adet USB 3.0 seçeneğinin yanı sıra 6 kanal ses desteği , 4 tane Usb 2.0 , SPDIF çıkışı , gigabit ethernet portu , klavye ve fare yuvası  ve E-Sata ve Clear CMOS butonu sunuyor. Kartın üzerine baktığımızda ise bizlere oldukça sağlam malzemeler ve overclock dayanaklılığı gösteriyor. MSI ın düzenlediği renk uyumu da gözlerden kaçmıyor değil. Güney köprüsünün büyüklüğü soğutma açısında oldukça mantıklı olarak tasarlanmış. Bunun yanı sıra kartımızın üstünde 4 tane PCIe 2.0 x16 grafik kartı slotu  , 2 tane PCIe x1 slot u ve 1 tane PCI slotu yer alıyor. 6 adet sata bağlantı seçeneğinide bizden esirgemeye MSI bu kartı ile overclock tutkunu veya yüksek performans isteyen kulanıcılarını düşünmüş.


Ön panel içinde USB 3.0 seçeneği bulunan ana kartta 32 GB a kadar bellek arttırma imkanı bizlere geliyor. 2133 (O:C) bellek uvaları ile de ız aşırtmanın sınırlarını zorlayabilirsiniz. Tabikide overclock için gerekli fiziksel unsurlardan sonra en önemli etken olan BİOS a geliyoruz. 990FXA ana kartımızda UEFI yani grafik BİOS bizi karşılıyor. Mous eile kontrol edebildiğimiz UEFI BİOS larda ince ayaralarların açık tutulması kullanıcını yüzünü güldürüyor. Sıkca karşılamadığımız bir detay olan ana kartın üstünde tuş bulunması test editörlerinin işini kolaylaştırıyor.


MSI kartın üstünde de 3 tane OC Genie , Reset ve Güç tuşu bulunuyor. Bu tuşlar ana kartımızı kasanın üstüne monta etmeden de açabilmemize ve reset ata bilmemize yarıyor. Bunun yanı sıra ana kartın sütünde dijital göstergelerin konumlandırılması kullanıcı için bir kolaylık sağlıyor.

Benzer Konular

1 yorum: