-->

Link Değişimi Ne işe Yarar ?

Adından da anlaşıldığı gibi link değiştirmektir. Yani bir siteyle başka bir sitenin birbirlerine linklerini yerleştirmeleridir. Bu değişimler sayesinde arama motorlarında daha da üst sıralara çıkma olasılığınız artar. Ayrıca link değişimi SEO konusunda da önemli bir yere sahiptir.Çünkü ikisi de arama motorlarında yükselmek için yapılır.

Hangi sitelerle link değişimi yapılmalıdır ?

Link değişiminde en önemli yere geldik burayı lütfen dikkatli okuyun.Çünkü hangi sitelerle link değişimi yapacağınıza doğru karar vermelisiniz. Arama motorlarında yükselmek için en çok benzer içerikli sitelerden alınan linklerin faydası vardır. Örneğin; Video içerikli bir siteniz var ve araba modelleri gibi içeriği olan bir site ile link değişimi yaptınız.Elbette bu değişimin size faydası olacaktır. Ancak Sizin sitenizin içeriğine uygun yani Video içerikli bir site ile link değişimi yapmış olsaydınız bunu size daha fazla faydası olacaktır.

Link değişimi nasıl yapılır ?

Link değişimi yapacağınız siteye şöyle bir kod vermelisiniz: 
Yukarıdaki linkte www.siteniz.com yazan yere kendi site linkinizi yazmalısınız.Ayrıca başlığınız yazan yere arama motorlarında yükselmek istediğiniz kelime veya kelimeleri yazın.Ama bu başlıkları yazarken sitenizin başlığı ile uyumlu olmasına dikkat edin.Yukarıda verdiğim kodu kendinize göre düzenledikten sonra link değişimi yapacağınız kişiye vermelisiniz oda size aynı şekilde kendi kodunu verecektir.Sizde karşı tarafın verdiği kodları sitenize yerleştirmelisiniz.Linkler genelde footer denilen sitenin en altına veya header denilen sitenin en üstüne yerleştirilmelidir.Bu bölgelere eklediğiniz linkler her sayfada çıkar. Ama görünüm açısından genelde linkler sitenin en altına yerleştirilir. Title bölümünü çok fazla tutmanız sizin zararınıza olabilir.Çünkü arama motorlarında sizin sitenizi istenmeyen site konumuna düşürebilir. Bunun için olabildiğince title bölümünü kısa ve öz tutmaya çalışın.

Benzer Konular

1 yorum: