-->

Android Cep Telefonunu Web Kamera Yapmak


Skype ya da Google Plus gibi platformlar ziyaretcilerine görüntülü chat yapabilme imkanı sağlıyorlar. Fakat görünütlü konuşma yapabilmek içinde kullanıcının bilgisayarına bağlı 1 webcam’e sahip olması lazım. Eğer webcam’e sahip değilseniz bu fonksiyonu kullanamıyorsunuz. Ancak webcam’e sahip değilde bir Android’li telefona sahipseniz doğru 1 tercih yapmışsınız çünkü Android telefonunuzu webcam olarak kullanabilirsiniz.

Android telefonunuzda webcam özelliğini kullanabilmek için tek yapmanız gereken Android Market’ten bu özelliği destekleyen bir uygulama indirmek. Ben DroidCam Wireless Webcam uygulamasından söz edeceğim. DroidCam Wireless Webcam uygulamasının Android Market’te Free ve Pro olmak üzere 2 farklı sürümü vardır. Kendim free versiyonu kullanıyorum lakin Pro versiyonu içerik nedeniyle biraz daha geliştirilmiş ve kullanım olarakta zaman sınırlandırması yoktur.

Android telefonu webcam şeklinde kullanmak için;
1- Evvel Droidcam programını telefonumuza indiriyoruz.

2- Droidcam’i cep telefona yükledikten sonra bilgisayarımıza bağlantı yapmamızı sağlayacak olan programı www.dev47apps.com adresinden yükleyip kuruyoruz.

3- Bilgisayarımıza ve de cep telefona uygulamaları yükledikten daha sonra her ikisini çalıştırıyoruz. Telefonda Droidcam programını açınca önümüze çıkan İp ve port numaralarını Pc uygulamasına yazıyoruz.
4- Bilgisayar programında İp ve de port nolarını yazdıktan sonra Bağlantı tipini ” Connect to Phone ( Wifi/Lan) ” olarak seçip “Connet ” tuşuna basıyoruz. ( USB ilede bağlantı oluşturabilirsiniz fakat bağlantı yapabilmek için bilgisayarda ADB kurmuş olmanız lazım )

5- Bu aşamaları yaptıktan daha sonra Android Telefonunuzu webcam olarak kullanmak için son tek yapmanız lazım gelen videolu görüşme yapacağınız platformun kısmında kamera tipini “Droidcam” şeklinde seçmek. Artık Android Cihazınızı webcam olarak çalıştırabilirsiniz.

Benzer Konular

0 yorum: