-->

Cooler Master Haf Stacker 935 Kasa İncelemesi

Cooler Master piyasaya genellikle dikkat çeken bilgisayar kasaları ile giren bir firma olarak bilinir.Bu ürünün de piyasasını sarsacak bir bilgisayar kasası çözümü ile bizlerin karşısında. Öncelikle bir bilgisayar kasasının sistemimizin için önemi nedir ? Bu gibi bir kaç sorunun cevabını bulalım. Bilgisayar kasalarımız sistemimizin hava akışının sağlana bilmesi için oldukça önemlidir. Taze hava alamayan veya hava akışı sağlanamayan sistemlerde performans düşüşü bir gerçektir. Çünkü kullandığımız işlemciler genelde Turbo Core modda çalıştığı için bu ayarda işlemcimiz sıcaklık durumuna göre performansını yükseltir eğer kasa içimiz rahat değil çok sıkışık ,  kablo düzenlemesi yok ise işlemcimiz yeterli soğutma yapamazsa performansını yükseltmesi mümkün değildir.
Kasa seçimin de bunların yanında  kullandığınız ekran kartının boyutunu da göz önünde bulundurmak gerekli eğer çok uzun bir kart kullanıyor iseniz buna göre kasa almanız gerekir. Özel bir sıvı soğutma sistemi olan sistemler içinde kasa seçimlerinde sıvı boruların geçeceği kanallara dikkat etmek gerekir. Cooler master firmasını bu sefer bizlere sunduğu kasa modeli ise Haf Stacker 935 model isimli Full Tower kasası. Kasa fiziksel olarak rakiplerinde oldukça yüksek ve daha görkemli duruyor diyebiliriz. Kullanılan malzemenin kalitesi oldukça belli oluyor. Tabikide Haf 935 modelinin en dikkat çeken özelliği tek bir sistem barındırıyor olabilmesi değil üstündeki bölümde de bir ITX sistem  kurabileceğimiz haberini veriyor. Power supply olarak Atx standardını destekleyen Haf 935 de elinizdeki güç kaynağını kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Sadece siyah yapıda bulunan Haf 935 'in ağırlığı da 15 kg olarak bizlere geliyor. Biraz ağır bir kasa olsa da performans ve fiyat oranı ile kullanıcını yüzünü güldürecek gibi gözüküyor.
Kasanın alt ve üst bölümlerini ekleyeceğimiz 915 Cooler master kasalar ise bizlere aynı yerde birden fazla sistem bir araya getirme kolaylığını sağlıyor. İsteğinize göre sadece alta veya sadece üst kısma ekleyeceğiniz 915 kasa ile de kullanabileceksiniz. Haf Stacker 935 kasanıza ekleyeceğiniz 915 model kasaları sadece sistem bir araya getirmek için değil kullandığınız sıvı soğutma sistemlerinin radyatörü de monta edebileceksiniz. Böylelikte sıvı soğutma sistemi kurmak daha zevkli bir hal alacak diye biliriz. Stacker haf 935 kasamızın arka panelde 8+1 genişleme yuvası bir fan ve iki adet de olmak üzere standart ölçülerde sıvı soğutma boruları için yuva bulunuyor.
Ön panelde ise 2x usb 3.0 , audio ve 2x usb 2.0 olarak bizlere oldukça bol bir giriş çıkış portu sunuyor. Genel olarak orta seviyenin biraz daha üstünde sistem toplamak isteyen kullanıcılarımıza tavsiye edebileceğimiz bir bilgisayar kasası diyebiliriz.Fiyat olarak ise Haf Stacker 935 kasa 237 Dolar + KDV fiyatı ile de fiyat performans ürünlerimiz arasına girmeyi başarıyor diye biliriz.

Benzer Konular

3 yorum:

  1. Gerçekten süper bişeye benziyo bizdede olsak keşke :)

    YanıtlaSil
  2. Owww harikulade bence! Para olsada alsak :D :D

    YanıtlaSil
  3. Nerde bizde bunu alacak para :D

    YanıtlaSil