-->

Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Bugün ki konumuzda sizlere domain alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğim. Şimdi ilk olarak domaini ne için alacağımıza karar verelim. Örnek olarak bir oyun kuralım adı da bilgin oyunları olsun. Şimdi benim güzel bir domaine ihtiyacım var. İlk olarak hemen aklıma www.bilginoyunlari.com gelecek ve farz edelim domain boş bir çoğumuz bu domaini hemen alır çünkü projemize uygun diye tabi ki de en uygun domain bu ancak bu domaini almadan önce bakmamız gereken bazı unsurlar var peki bunlar ne ?

1 - Domain Kullanılmış mı:
Şimdi biz www.bilginoyunlari.com'u almaya karar verdik parayı hazırladık hemen bir sorgu yapıyorum bakalım domainimiz kullanılmış mı yaşasın kullanılmamış bu bizim için biçilmiş kaptan diyebiliriz. Peki ya bu domain önceden alınmış işe ne yapacağız. Domainin kullanılmış olması bir açıdan iyidir ancak doğru kullanım yapıldıysa.

2 - Arama Motoru Banı:
Bu bizim en çok dikkat ettiğimiz bir konu çünkü alacağımız domain banlı ise bizim için büyük bir sorun.Çünkü domain banlı ve siz istediğiniz kadar özgün içerik girin banlı olduğunuz için sizi index almayacak.Bu bir kaçış yolu değil hemen domain değiştirmeye gerek yok.Biraz uğraş ile arama motorundan banı kaldırabilirsiniz.Filtre'ye takılmış veya sandbox düşmüş bir alan adı bile olsa bir uğraş ile banı kaldırabilirsiniz. Peki ama nasıl önce alan adının tüm dns bilgilerini değiştirin yani orjinal isimler olsun.Hiç kullanılmamış isimler ile arama motorlarının webmaster kısmına sitenizi ekletin sitemap yollayın.

3 - Hedef Kitle
Biz ne için alan adı alacaktık kurduğumuz oyun için peki ne yapacağız eğer gerçekten projemize güveniyor isek com/net/org uzuntılı domainlerimizi alıp com uzantımıza yönlendirmeliyiz yada net veya org ile bir blog kurup projemiz hakkında bilgiler forum karakterler vesayire konu girerek sitemizi yükseltmemiz lazım tabi bunları yaparken sitemizi webmaster araçlarına ekletip yazıları ping atıp sosyal medyada paylaşmalıyız.Peki bizim hedef kitlemiz kim çocuklar mı ? yetişkinler mi ? farz edelim çocuklar için sitemiz bunun için seo ayarlarını yaparken çocukların arayabilecekleri etiketler onların anlayıp rahatça bulabilecekleri etiketler seçmemiz gerekiyor.

Benzer Konular

2 yorum:

  1. Artık dikkat edeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Peki filtreye takılmış veya banlanmış domaini tespit edebiliyormuyuz ?

    YanıtlaSil