-->

En Güvenli İnternet Bu Ülkelerde

Dünyanın önde gelen antivirüs ve güvenlik yazılımları üreticilerinden Kaspersky Lab, geçtiğimiz ay dünya genelindeki siber tehditlerin büyüklüğünü ve dağılımını ortaya koymaya yönelik olarak gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Şirketin kendi güvenlik yazılımlarından gelen raporlara dayanarak derlediği bilgilere göre 2014’in ilk çeyreğinde bloke edilen web kaynaklı saldırıların toplam sayısı 254.932.299’a ulaştı.

Kötü amaçlı yazılım barındıran web kaynaklarının % 89’undan ise toplam 10 ülke sorumlu ve sıralamanın başında ABD yer alıyor. Kaspersky Lab, web tabanlı saldırıların genellikle içeriği hackerlar tarafından değiştirilmiş yasal siteler üzerinden yönlendirildiğine dikkat çekiyor. Araştırmaya göre internetin en güvenli olduğu ülkeler ise sırasıyla Japonya, Almanya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti ve Lüksemburg. Kaspersky Lab’in verilerine göre internet kullanıcılarının en çok saldırıya maruz kaldığı ülkeler Rusya ve Umman. Bu ülkelerde yaklaşık her iki bilgisayardan biri (% 49) 2014’in ilk üç ayı içinde en az bir kez web tabanlı saldırıların hedefi oldu.
Irak, Beyaz Rusya, Ermenistan, Azerbaycan ve Kazakistan da diğer riskli ülkeler arasında yer alıyor. Kaspersky Güvenlik Ağı’na bağlı bilgisayarlar üzerinde 2014’in ilk 3 ayında bulaşması engellenen virüs saldırılarının sayısı 412.790.509. Afrika ve Asya kıtası ülkeleri, bilgisayarlara doğrudan virüs bulaştırma konusunda en becerikli ülkeler arasında başı çekiyor. Güvenlik tehditleri sıralamasının en üstünde ise bulut bazlı teknolojileri kullanan kötü amaçlı programlar yer alıyor. Bu programlar bulut altyapısına girdiği andan itibaren çalışmaya başlıyor ve bağlı olan tüm sistemleri etkiliyor.

Benzer Konular

1 yorum:

  1. İnternet artık hayatımızın kaynağı gibi bir şey.İnternet bir gün gittiğinde ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Her gün kullanıyoruz ama hiç güvenli mi diye sorgulamadık.Umarım Türkiye'de internet daha da güvenli hale gelir.İnternetin en güvenli olduğu yerler gelişmiş ülkeler.Türkiye'de ilerde bu listeye girecektir.

    YanıtlaSil