-->

Sanal Dünyanın 3 Boyutlu Yazıcısı

Minecraft içinde yer alan 3 boyutlu yazıcıyı çalıştırmak için arka planda kurgulanan ve 21 binden fazla bloktan oluşan yapı, oyun içinde neler yapabileceğinin de bir göstergesi. Etrafta gerçekçi grafiklerle ve farklı senaryolarla dolu onca oyun varken, çocuklar yıllardır neredeyse 8 bit zamanlarından kalma grafiklere sahip Minecraft adlı oyundan vazgeçemiyor.

Minecraft içinde bulunduğunuz dünyayı dilediğiniz gibi şekillendirebildiğiniz, farklı malzemeleri bir araya getirip yeni ve farklı malzemelere ulaşabildiğiniz, birçok kişi bir araya gelerek gerçek mimari yapıların ve şehirlerin minyatür kopyalarını kurabildiğiniz, sonra da içine girip birbirinizle savaşabildiğiniz,alabildiğine yaratıcı bir oyun. Mantığını çözebilenler için gerçek bir tutku halini alıyor. Çocuklar arasında öylesine yaygın ki İsveç’teki bazı okullarda müfredata bile girmiş durumda, gerisini siz düşünün. Minecraft’ın bir diğer özelliği de, meraklıları tarafından yazılan modlar sayesinde gerçek hayatta karşılaşabileceğiniz karmaşık yapıları da hayata geçirebilmenize izin vermesi.

Şimdiye kadar Minecraft içinde devre simülasyonu da yapan oldu, nükleer reaktör tasarlayanda oldu, şehir büyüklüğünde 16 bitlik bilgisayarları hayata geçiren de. ItsJustJumby adlı YouTube kullanıcısının oyun içinde hayata geçirdiği 3 boyutlu yazıcının tasarımı da beni benden alanlar arasında. Oyun içinde kurgulanan sistem, 10 sandık içine 10 farklı katman olarak yerleştirdiğiniz tasarımın oyun içindeki alana 3 boyutlu olarak baskısını gerçekleştiriyor. Ama bunu katmanları ekrana sırayla yazarak değil, arka planda kurgulanmış 20 bin 103 kontrol bloğundan oluşan mekanizmayı çalıştırarak gerçekleştiriyor! Minecraft, serbest düşünceyi ve yaratıcılığı körüklemek için ortaya koyulmuş, sabahtan akşama kadar içinde dolaşıp yeni şeyler keşfedebileceğiniz dev bir kum havuzu gibi.

Benzer Konular

0 yorum: