-->

Sitelerde yapılan en büyük yanlışlar

1 - Tema 
Tema bir sitenin kullanıcı ile arasındaki köprüsüdür. Temanız ne kadar iyiyse o kadar akılda kalır.Buda sizin sitenizin ziyaretçi sayısını da arttırır. Temanız da bizce bulunması gereken en önemli şey sadeliktir. Diğer bir önemli faktör içeriktir. Yani sitenizde paylaştığınız yazılar.Yazılarınız ne uzun tutun ne de kısa yani tabiri caizse orta ve öz öz olsun . Her kullanıcı anlayabilsin yazılarınızı. Tabi kide tüm içeriklerinizi kendinizin yazmasında fayda var yani özgün olsun.Arada sevdiğiniz sitelerden içerik de paylaşabilirsiniz ama mutlaka ve mutlaka kaynak belirtin.

2 - Domain’in site ile ilgili olmaması

Bu cidden büyük sorun teşkil eder. Örnek vericek olursak sitenin adı oyunla ilgili bir şey ama içeriğinde seo bilgileri , teknoloji bilgileri falan var (Lütfen bu örneğin biriyle ya da bir siteyle alakalı olduğunu düşünmeyin.).Gelelim diğer bir hataya ;

3 - Siteyi reklamlarla doldurma

Bunu neredeyse site sahiplerinin %75′ i yapıyor. Bu hatayı yapanların çoğunun gözünü para kazanma hırsı bürümüştür.Aslında böyle yapıp sitenizin her yerine reklam eklemek sizlere sandığınız gibi para kazandırmaz aksine size daha fazla kaybettirir.Reklamlar sitenizle bir olmalı yani kullanıcının gözüne direkt olarak çarpmamalı , kullanıcı sitenizde gezerken rahat hareket edebilmeli. Sizlerde bu yazımızı dikkate alırsanız, emin olun sizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır.

Benzer Konular

7 yorum:

  1. gercekten güzel konuya değinmissin ilk olarak insanı ceken icerik sayfaya sonra da sitede kalması icin tema önemli :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, siteyi çoğu kişi reklamla dolduruyor. Yararlı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  3. yazdıklarınız gayet doğru paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Ozellıkle bazı sıtelerde reklamlar cok kotu gorunuyor.Guzel paylasım

    YanıtlaSil
  5. Tamda kişisel site açıp genel içerik barındıracaktım ki sayenizde doğru seçeneği buldum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Yeni başlayanlar için güzel bir yazı.Bir çok web sitesi sahibi yukarıdaki hataları yapıyor malesf

    YanıtlaSil
  7. 3 temel kriter olarak dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil