-->

Monitör Gündüz Bir Başka Olsun Gece Bir Başka

Geçtiğimiz ay, aslında yıllardır ortalık yerde duran F.lux adlı son derece ilginç bir yazılıma tesadüfen denk geldim. Değişik bir vaadi var, diyorki: “Herkes bilgisayarını gündüz ve gece vakti aynı renk tonu ayarında kullanma eğilimindedir. Oysa akşam olduğunda gündüz parlaklığında bir ışığa bakmak istemezsiniz, gözünüz daha loş bir ışık arar. Bırakın bu ayarı biz sizin için otomatik olarak yapalım.”

“Hadi yap bakalım” diyerek yazılımı bilgisayarınıza kurduğunuzda, F.lux konum bilgilerinize dayanarak bulunduğunuz bölgede Güneş’in doğduğu ve battığı saatleri hesaplıyor. Daha sonra Güneş doğarken ve batarken, yavaşça renk tonunu ve ekran parlaklığını değiştiriyor. Böylece gündüz pırıl pırıl parlayan beyaz bir ekrana bakarken, güneş battığında nispeten daha soluk ve göz yormayan bir ekranla çalışmaya devam edebiliyorsunuz.

Söylenene göre bunun iki faydası var: Birincisi gereğinden fazla ışıkla gözlerinizi yormamak, ikincisi akşamları parlak bir ışığa bakmak zorunda kalmayıp daha rahat bir uyku çekmek. F.lux hakkında detaylı bilgi edinmek ve yazılımı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirmek için justgetflux.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Konular

1 yorum:

  1. gerçekten güzel bi paylaşım deneyip görmek lazım teşekkürler

    YanıtlaSil