-->

Overclock İçin Soğutucu Önerimiz

Merhaba Bilginportal.net okuyucuları bugün sizlere overclock deneyiminizi tavan yaptıracak, kendi rekorlarınızı aşabileceğiniz bir soğutma çözümü olan Cooler Master ın bizlere sunduğu V8 Gts isimli soğutucu modelini ele alacağız. 
Eksileri artıları her şeyi ile değerlendirdiğimiz ürünün incelmesine başlamadan önce sizlere İntel ve Amd soket yapılarının büyük bir kısmını destekllediğini söyleye biliriz. İntel Lga 775/1150/1156/1366/2011/1155 soket yapılarının tamamını desteklediğini görüyoruz Amd cephesinde ise FM2+/FM2/Fm1/AM3+/AM3/AM2  soket şeçenekleri ile geliyor. Almak isteyen kullanıcılar ana kartım ile uyumlu olur mu diye hiç düşünmeden ala bileceği bir soğutucu olan V8 Gts bunun yanı sıra bütün bağlantı parçalarını kutusunda bizlere sunuyor Lga 775 den Amd Am2 sokete kadar bütün parçalar vidalama araçları yerleştirilmiş kutu içeriğine.  V8 Gts ile bizlere bir kutuda termal macun geliyor. Üst seviye bir termal macun tercih eden Cooler Master bizlere yine kalitesini kanıtlamış oluyor. Bağlantı seçeneklerine baktığımızda ise 4 pin ile ana kartın Cpu fan bağlantı noktasına doğrudan bağlanıyor. 3,72 W güç tüketen V8 Gts oldukça makul güç tüketimi dikkatimizi çekiyor. Hem şık hemde güçlü duran yapısı ile ısı boruları ile soğutma tercih edilmiş. 
Soğutulan hava direkt olarak işlemcini üst yüzenie temas ederek soğutma performansını üst seviyelere taşıyor. Isı borularının temas noktasını olabildiğince genişleten Cooler Master bu sayede daha düşük fan hızları ile daha yüksek soğutma performansı sunuyor. 2 x 140 mm fan ölçüleri ile bizlere sunulan V8 Gts en yüksek hızında 82 Cfm hava akışı sağlaya biliyor. Bunun yanı sıra en yüksek devirde 1600 en düşük hızda ise 600 rpm de çalışan iki adet fan da en yüksek hızında 36 Dba ses üretiyor.
Kabul edilebilir bir ses seviyesine sahip olan Cooler Master V8 Gts nin büyük yapısı dışında eksi bir yönünü bulamadık. Biraz küçük kasa sahibi kullanıcıların daha büyük bir kasaya terfi etmeden bu soğutucuyu almalarını tavsiye etmiyoruz.Fiyat olarak ise 130$ + Kdv ile uygun fiyatlı bir ürün olduğunu söyleyemeyiz ama performansı verdiğiniz paranın karşılığını aldığınızı hissettirecektir. 

Benzer Konular

0 yorum: