-->

WordPress ve Blogger

Bir çok blog sahibinin kullandığı bu iki platform gerçekten çok kullanışlı ve ücretsiz.Tabi kafamızda da peki hangisi sorusu oluşmuyor değil tabi .Pek çok webmaster ve blogcu bu soruyu kendine sormuş dur ama tam cevabını alamayıp kendilerine yakın hissettikleri platformu kullanmışlardır. Şimdi sizlere bizim her iki platform için düşüncemizi açıklayalım.





Bizce blogger sistemli siteler daha çabuk index yiyor ve daha çabuk yükseliyor. Bunun nedeninin de google altyapısı ile kullanılmasıdır.En azından biz böyle düşünüyoruz. Blogger blog sistemi için çok kullanışlı fakat başka tür bir site açıkcası zorlayabilir. Blogger belli başlı kendi eklentileri var tabi bu eklentilerde wordpress’teki gibi çok yönlü ve kullanışlı değil.Piyasada bir çok türkçe ve yabancı dil desteği olan tema mevcut. Her şeyden önce blogger temaları farklı bir altyapı ile kodlanıyor.Bizde bir kaç sitemizi blogger alt yapısıyla destekliyoruz.

Bizce wordpress platformu oldukça mükemmel bir yapıya sahip. Blogger daha çabuk index yiyor demiştik ama wordpress içinde belirli birkaç eklenti kurarak aradaki fark çok çabuk kapabiliyor.

 WordPress hem blogcular için hem de başka tür siteciler için çok ideal bir sistem.Ayrıca wordpress temaları çok fonksiyonlu ve çok kullanışlı oluyor. WordPress için bir çok ücretsiz eklenti bulunmakta bu eklentiler seo‘dan tutunda site haritasına kadar çok güzel eklentilerdir. 

Bizim düşüncelerimiz her iki sistem içinde yukarıda yazanlardır sizlerde kendinize yakın hissettiğiniz , kullanışının daha iyi olduğunu düşündüğünüz sistemi seçiniz.

Benzer Konular

3 yorum:

  1. wordpress mi bloggermi kursam diye düşünürken bu konuyu buldum. Bu konu ile wordpress açmaya karar veriyorum. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Makalen gerçekten çok şık klavyene saglık :)

    YanıtlaSil
  3. Blogger kullanıyorum fakat bedava host ile wordpress öğrenmeye çabalıyorum bu konu daha çok yardımcı oldu.

    YanıtlaSil